„În memoria victimelor de la Colectiv și în semn de respect pentru familiile acestora și pentru supraviețuitori, avem datoria să restabilim adevărul cu privire la evenimentele care au avut loc la 30 octombrie 2015. În același timp, trebuie să facem tot ce e omenește posibil astfel încât asemenea nenorociri nu se mai întâmple”, își motivează cererea Eugen Tomac.
Demersul PMP vizează clarificarea acțiunilor autorităților sanitare în acest caz, în condițiile în care ministrul Sănătății, Florian Bodog, neagă existența unui raport pe acestă temă, în timp ce fostul ministrul Vlad Voiculescu susține că raportul a fost înregistrat la cabinetul ministrului la începutul anului 2017. „Dacă Bodog nu a găsit un document pe această temă, trebuia să ceară să fie elaborat. Dezinteresul autorităților față de cauzele și consecințele tragediei de la Colectiv denotă ori prostia, ori complicitatea politicienilor responsabili de sănătatea și securitatea românilor”, consideră Tomac.
Președintele executiv al PMP susține că, în lipsa unui document oficial care să evalueze cauzele tragediei din Colectiv și să determine noi reguli, există riscul repetării unui asemenea gen de catastrofă. „Dreptate pentru victimele și supraviețuitorii de la Colectiv nu există nici în sistemul sanitar, nici în justiție. Mi-aș fi dorit ca, după doi ani de zile, să știm totuși cine s-a făcut vinovat de acest accident teribil și să aflăm ce măsuri s-au luat deja pentru protejarea, în asemenea situații, a tinerilor care sunt îndreptățiți să asculte muzică împreună cu prietenii într-un club, privind cu optimism la ziua de mâine”, a conchis Eugen Tomac.